9 januari 2011

Strumpsamlingen!

Eftersom kameran inte ville vara med sist (visade sig vara jag som inte tryckt i kontakten till laddaren ordentligt -ja, ja alla dessa tekniska prylar nuförtiden!) så kommer bilden här istället:

Tadaa!!!
 Och jag kan närapå gå med på ÄlgEvas förslag om singelparty för strumpor utan maka! Här hemma har vi haft letarjakt på singelstrumpor. En lek som passar bra en tråkig dag under jullovet exempelvis. Man tager en halv mugg kaffe i djupa klunkar en halvtidig morgon, tar på sig sitt vackraste grin och peppar barnen allt man kan. "Kom igen då! Hur många strumpor kan ni hitta tror ni! Go, go, go!!! Se vem som vinner!!" och sen sätter man sig med lugnt mak vid datorn och sörplar i sig resten av kaffet i muggen.
Något pris har man såklart inte eftersom det då bara blir bråk om vem som vann.

Och om någon därute känner igen en strumpa eller två i burkarna är ni välkomna att hävda er ägorätt på dem. Ibland hittar jag nämligen strumpor som jag inte för mitt liv kan känna igen. Jag nänns dock inte att slänga dem.
Eller varför inte en singelmix med partnerbyte?

10 kommentarer:

 1. Man brukar ju säga att vissa fågelarter lever som par i hela sitt liv. Jag vet inte om det är sant. Däremot tror jag att strumpor inte alls far illa av att vara ihop lite hur som helst och kanske till och med variera sig ofta ;-)

  SvaraRadera
 2. Aliel: Jag ser framför mig en helt ny marknad ...sexleksaker för enlingstrumpor!

  SvaraRadera
 3. Singelmix med partnerbyte?! Att jag inte tänkte på det själv. Det är ju kanon!! Och som aliel säger, strumporna kan gott vara ihop lite hur som helst. Om inte annat är det säkert ett roligare sätt att hålla reda på vad som är höger och vänster.

  SvaraRadera
 4. Appropå ordning! Vilken fördelning på sockorna! Här hamnar de udda mest bara i botten på socklådan för att (om de har riktig tur) återfinna sin partner ett halvår senare. Tur att jag kan ta igen ordningsskapandet bland mina julkulor! ;-) (de är av glas allihopa så alternativet hade annars varit en påse blandat glaskross...)

  Kanske ngn form av speed-dating skulle passa singelsockor, inför partnerbytet?

  SvaraRadera
 5. det var verkligen många strumpor!
  Tipsa gärna om min tävling på alltirosa.se
  Man kan vinna en tre meter lång, rosa mjukisorm :)

  SvaraRadera
 6. Oj! Här samlar vi (jag) singelstrumporna i EN glassbytta. De brukar dock paras ihop igen relativt snart faktiskt. Värre är det med vantarna tycker jag, de där tunna stickade tum- eller fingervantarna. De finns aldrig där de ska vara och hittar man dem så saknas den ena...

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att du är med och tävlar! Lycka till :) kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. Nina: Vantarna har jag löst genom att sonika sortera ut så alla bara har ett par var. De tenderar att hålla reda på dem bättre då.
  Känns svårare dock att tillämpa det på strumpor...

  SvaraRadera
 9. Ahhhhhh det är där de är!!! Jag har makan/maken till dem i min gaderob....;-)...Puss älskling

  SvaraRadera
 10. Anonym: Du får fanken sortera de svarta själv! *går i sortera-svarta-strumpor-strejk*

  SvaraRadera