7 januari 2011

Mellandagsrean

Egentligen avskyr jag shopping. Inte leta små saker till min egen hobby och för att sedan använda. Men att ge sig ut och leta exempelvis kläder, inredning och dylikt kan ge mig rysningar. Dels på grund av trängseln och alla rea-skyltar som skriker ut sitt budskap och dels på grund av den köphysteri och tillika resursslöseri som allt mynnar ut i. Bilden av en värld som förstörs under produktionen av allt detta billiga skräp som folk ska släpa hem tornar upp för ens inre.

Men i år har jag gjort Det för första gången i mitt liv -fyndat på mellandagsrean. Och det av ren fåfänga av att inte längre kunna klä mina barn i urtvättade, hålförsedda nattkläder. Jag menar, vad man sover i spelar väl ändå ingen roll, egentligen.

Sovkläder i parti och minut från Ellos
-det ständiga rabattsystemet.





















Det, och så det eviga mysteriet med de försvunna strumporna. Hur många man än köper hem så saknas det alltid!
14 par strumpor. Får se hur lång tid innan det bara
finns 14 stycken omaka kvar då...

Lite lyxshopping från Polarn&Pyret också. Men har de rea kan det ändå vara värt det. Här går ju kläderna i arv i alla fall!

Mest strumpbyxor men även två par jeans till mamma. Får se hur många
år de håller. De förra köpte jag 2003 och använder fortfarande!



















Någon shoppingfantast är jag knappast ännu men barnen blev lite glada över att få några nya kläder. Och jag har provat på Mellandagsrean! Ska man ändå handla så var det ändå värt att göra det när det var extrapriser.

Det skulle ha varit en bild på min samling av omaka strumpor nere i tvättstugan men kameran vägrade samarbeta (den blev väl lika förskräckt som jag antar jag!)
ÅTTA glasslådor räknade jag det till. Allt sorterat efter strumpans färg (och ja, i en sexbarnsfamilj pratar vi naturligtvis glasslådor av tvålitersformatet). Säg, var kommer de alla ifrån?

5 kommentarer:

  1. "Ska man ändå handla så var det ändå värt att göra det när det var extrapriser" - det håller jag helt med om! :-)

    Välkommen in i den nya världen av rea-shopping! ;-)

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Jag vet, jag brukar också hata sånna här "reklam" men det är så att jag håller min första bloggtävling om en sminkprodukt.. något som intresserar dig och dina bloggläsare så kolla in här:

    http://mondoblog.se/kissandtell/132569

    tävlingen avslutas den 14/7

    SvaraRadera
  3. metamorphosis: Tackar, tackar! Till skillnad från "tiggarvärlden" då ;)
    Man kanske skulle ordna ett "pryl-knytkalas"!? :D

    Katherine: Gör inget. I min blogg är (nästan) alla kommentarer tillåtna. Tror inte på censur. :)

    SvaraRadera
  4. Det kanske är så att ett knytkalas för alla "enlingar" vore något. Jag har massor av strumpor. Både nya och mindre nya. Det enda de har gemensamt är saknaden av en maka/make. Kanske finns en strumppartner till all mina "enlingar" någonstans där ute. Här finns det helt klart inte någon. Det vet jag!
    Jag gillar reashopping. Jag känner mig så "rik" när jag handlat flera ombyten för halva pengen eller mindre.

    SvaraRadera
  5. ÄlgEva: *asg* Singelparty för ensockingar!

    SvaraRadera