16 juni 2010

Provsmakning

Nu är provbakningen av kladdkakorna färdig och jag kan härmed presentera vinnaren, efter att ha utgått från ett grundrecept och ändrat lite hit och dit.

Kladdkaka med jordgubbar
100 g smör
(kan bytas mot mjölkfritt margarin för laktosintoleranta/mjölkallergiker)
100 g mörk choklad (eller lite mer om man gillar smaken ;) )
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 msk honung
ngr droppar limesaft
(alternativt ersätt honungen helt eller delvis med honung med limesmak)
1,25 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
1 krm bakpulver
jordgubbar
vispgrädde
(även här finns laktos- och helt mjölkfria alternativ)

Vispa ihop ägg, lime och socker/honung. Smält chokladen och smöret över vattenbad.
Rör ner chokladsmöret i sockerblandningen.
Rör ihop torrvarorna och rör försiktigt ner dem i smeten. Grädda i 180 grader i 15-20 minuter
Garnera med skivade jordgubbar och servera med vispad grädde /sojagrädde.

Och såhär hårt jobbade del av provsmakarjuryn;

Limesmaken gör att kakan passar bra ihop med jordgubbarna och honungen gör kakan mindre kompakt i smaken, vilket också gör sig bra med de röda sommarbären. Lämplig dryck; Kaffe, päroncider eller -saft går nog också bra till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar