Mången recept har jag provat och denna gång blev det en anpassning som lyder som följer;
500 g marschmallows*
3,3 tsk vatten
5 tsk cocosfett
1,6 tsk citron
ca 900 g florsocker siktat två gånger
*Dessa ska vara mjuka och relativt färska! Själv använde jag eldorados BBQ Marschmallows
Lägg marschmallows i en ungssäker form. Häll på vatten, cocosfett och citron.
Kör ca 30 s i micron, ta ut, rör i massan, kör 30 s till i micron, rör... osv tills massan går att röra ut fullständigt. Tar ungefär 2 minuter totaltid i micron.
Smörj en form med cocosfett och häll massan i den tillsammans med en mindre mängd florsocker. Rör hastigt in florsockret i massan för att få massan mer hanterlig.
Häll därefter över massan på resten av florsockret och knåda ihop till en deg. Degen ska vara i konsistens som en bröddeg. Dvs viss stuns men inte hård. Knåda inte in för mycket florsocker!
Plasta in massan i dubbla lager plastfolie och lägg i plastpåse över natten.
Dagen efter är massan klar att användas. Är den hård att knåda och/eller kavla kan den köras i micron ca 15-20 s då den mjuknar och blir lättare att arbeta med.
Blir massan alldeles för seg bör du använda mindre florsocker nästa gång och tvärtom om massan blir alldeles för lös och kletig.
Idag var det en doptårta fylld med rabarber- och jordgubbsmousse som fick kläs med mmf.
http://www.kageportalen.dk/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar