100 g smör
(kan bytas mot mjölkfritt margarin för laktosintoleranta/mjölkallergiker)
100 g mörk choklad (eller lite mer om man gillar smaken ;) )
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 msk honung
ngr droppar limesaft
(alternativt ersätt honungen helt eller delvis med honung med limesmak)
1,25 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt
1 krm bakpulver
jordgubbar
vispgrädde
(även här finns laktos- och helt mjölkfria alternativ)
Vispa ihop ägg, lime och socker/honung. Smält chokladen och smöret över vattenbad.
Rör ner chokladsmöret i sockerblandningen.
Rör ihop torrvarorna och rör försiktigt ner dem i smeten.
Grädda i 180 grader i 15-20 minuter
Garnera med skivade jordgubbar och servera med vispad grädde /sojagrädde.
Och såhär hårt jobbade del av provsmakarjuryn;
Limesmaken gör att kakan passar bra ihop med jordgubbarna och honungen gör kakan mindre kompakt i smaken, vilket också gör sig bra med de röda sommarbären.
Lämplig dryck; Kaffe, päroncider eller -saft går nog också bra till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar