30 augusti 2011

Amningsstatistiken -hoppet är det sista som överger

Håll utkik efter Aftonbladets artikel kring detta senare idag. Appropå.

Intressant att notera vidare, förutom det jag skrev i förra inlägget, är att andelen rökande mammor har minskat. Förmodligen, kan man anta, beror detta bland annat på att man har satt in resurser och uppmärksammat frågan just kring detta. Det har pratats mycket om att rökning är skadligt för fostret och barnen. Anti-nikotin linjen är känd från både Regeringens och EU´s sida. Man höjer cigarettpriserna och pratar om att förbjuda snuset. Så långt går man att viss vård kan nekas rökare.

Så det går att göra skillnad kära Makthavare! Bara man sätter den sidan till. Man ska inte skylla allt på politiker,  man ska även reagera själv och göra sitt bästa istället för att bara sitta och klaga. Men hur det än är -politiker har en stor makt i att sätta föredömen.

Som tur är finns det engagerade människor, som i stort sett på eget initiativ, gör allt för att göra skillnad. De har inte lätt att få sina röster hörda men de försöker.
Nationella Amningskommiten drivs av en eldsjäl. AMNIS, AMSAK och Amningshjälpen är ytterligare exempel på dem som dem som försöker göra skillnad. För att inte tala om alla enskilda vårdgivare runtom i landet som kämpar i vardagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar